FAAY WANDBESPUITING

Elke wand een fraaie onderhoudsarme en duurzame afwerking!

Zowel voor nieuwbouw als renovatie

FAAY Wandbespuiting wordt al tientallen jaren zowel in nieuwbouw als renovatie, toegepast in overheidsgebouwen, zorginstellingen, ziekenhuizen, laboratoria, scholen, utiliteitsgebouwen, winkels en woonhuizen.
Kortom, overal waar hoge eisen worden gesteld aan een decoratieve, onderhoudsarme en duurzame wandafwerking!

FAAY Wandbespuiting laat zich niet alleen op FAAY scheidingswanden aanbrengen, maar ook op vrijwel elke gangbare ondergrond:
-(gas)beton, kalkzandsteen, baksteen
-houtachtige plaatmaterialen, gipsblokken
-gipskarton en gipsvezelplaten

Ook het overspuiten van stucwerk, spact, granol en spachtelputz is probleemloos mogelijk!

Veilig en hygiënisch

Steenachtige structuurafwerkingen zijn minder praktisch, omdat ze zeer moeilijk (of zelfs helemaal niet) zijn schoon te houden. Het enorme voordeel van FAAY Wandbespuiting is dat scherpe toeslagstoffen , kenmerkend voor steenachtige structuurafwerkingen, geheel ontbreken. FAAY Wandbespuiting heeft dus wel een structuur, maar voelt niet scherp aan, dus zeer kindvriendelijk. Deze eigenschap in combinatie met de speciale samenstelling van de verf maakt het spuitwerk zeer goed reinig- en onderhoudbaar. Een ander aspect van veiligheid is dat FAAY Wandbespuiting goed scoort qua brandgedrag. Het product heeft nauwelijks bijdrage tot brandvoortplanting (klasse 1) en heeft bij brand een zwakke rookontwikkeling. Ook zorginstellingen als kinderdagverblijven kunnen nu kiezen voor een hygiënische én veilige structuur-wandafwerking!

Eigenschappen

FAAY Wandbespuiting is een unieke watergedragen verf met een aantal opmerkelijke eigenschappen.

Slijtvast:
door de speciale samenstelling van de verf en bijbehorende spuittechniek ontstaat na droging een zeer slijtvaste toplaag die zich prima leent voor een intensief gebruikte ruimten.

Veegvast:
FAAY Wandbespuiting is 100% veegvast en geeft na droging niet meer af.

Waterdicht:
door de unieke samenstelling is FAAY Wandbespuiting waterdicht. Zeker in ruimten waar een verhoogde vochtigheid heerst, is het goed toe te passen.

Reinigbaar:
FAAY Wandbespuiting is zeer goed te reinigen met eenvoudige schoonmaakmiddelen.

Niet scherp:
door het ontbreken van scherpe toeslagstoffen zoals zand of kwarts voelt FAAY Wandbespuiting niet scherp aan, terwijl het wel de structuur heeft. Het is dus in bijvoorbeeld trappenhuizen uitstekend op zijn plaats.

Milieuvriendlijk:
FAAY Wandbespuiting is watergedragen, zodat er tijdens het aanbrengen geen schadelijke stoffen vrijkomen.

Lange levensduur:
doordat de kleurpigmenten in FAAY Wandbespuiting uiteindelijk zijn opgenomen in een kunststof coating, is het spuitwerk absoluut kleurecht. Samen met de harde toplaag en het eenvoudige onderhoud zorgt voor een zeer duurzame wandafwerking.

Kleurkeuze

Beschikbaar in alle RAL kleuren.